Welkom

Het Kijk en Luistermuseum: daar zit muziek in! Onze collectie bestaat uit draaiorgels, straatpiano’s, speelkasten, speeldozen en muziekautomaten. Tijdens openingsuren demonstreren we je met veel plezier de ontwikkeling van de mechanische muziekinstrumenten, van carillon tot draaiorgel. Ontdek hoe je vroeger van muziek genoot toen er nog geen elektriciteit was en streaming, cd-spelers en radio nog niet bestonden. Historische voorwerpen en textielobjecten nemen je mee naar het verleden van deze streek. Kom langs en maak een reis langs de topstukken van het museum.

Reserveren vooraf is niet nodig. Bel voor groepsbezoek (10 personen of meer): 0318 414629. Graag tot ziens.

 

Agenda

logo-agenda    t/m 30 oktober
Thuis in het poppenhuis

Nieuwe aanwinst: Chappell vleugelpianola

Onze collectie is uitgebreid met een unieke vleugelpianola van het bekende merk Chappell uit Londen. Het instrument, een geschenk van het echtpaar Hulsbergen uit Ede, werd 15 september officieel eigendom van het museum. Hieraan ging een periode van drie jaar vooraf, waarin de pianola door medewerkers van het museum met veel vakmanschap, geduld en passie is gereviseerd. Nu klinkt en oogt ze weer minstens even mooi als ooit.

Lees verder…

Expositie: Thuis in het poppenhuis

t/m 30 oktober

Poppenhuizen uit de vorige eeuw, gemaakt door creatieve vaders, opa’s en anderen. Met deze poppenhuizen is gespeeld door hun dochters en kleindochters. Toen deze meisjes te groot werden om ermee te spelen zijn de poppenhuizen vaak lang op zolder bewaard. Maar ook de zolder moet een keer worden opgeruimd. Zo zijn ze uiteindelijk beland in ons museum. Pareltjes van huisvlijt, die we nu laten zien.

Download de Kijk en Luistermuseumapp

Fijn dat er zoveel vrijwilligers zijn

En ze hebben ook nog WiFi.

Kun je fijn op internet.

Je kijkt je ogen uit.
Leuk kleinschalig.
Zeer de moeite waard.

FANTASTISCH!

 Mooie expositie en goede informatie

 – Henk Alterna –

Veel instrumenten.

Lekkere koffie!